Presidentti Niinistö: Kohtuus kunniaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö peräänkuuluttaa kohtuutta ja oikeudentajua johtavassa asemassa olevilta.

Niinistö sanoi valtiopäivien avajaisissa, että jos johto ei näytä hyvää esimerkkiä, ei sitä kohtuudella voi vaatia muiltakaan.

Niinistö viittasi viime vuoden tapahtumiin, jotka ovat herättäneet paheksuntaa ja epäluottamusta. Hän ei yksilöinyt niitä, mutta sanoi, että niitä on ollut niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

- Pienikin paha paljastaa ja puhuttaa paljon, etenkin jos se kertoo ylimielisyydestä, siitä ettei kohtuudesta ja oikeudentajusta piitata, Niinistö sanoi.

Niinistö varoitteli velkaantumisesta, mutta korosti samalla, että yhteiskunnallisen vakauden säilymistä pitää tarkoin varjella.

- Tällä hallituksella ja eduskunnalla onkin edessään vaikea urakka. Julkisen sektorin tasapainottaminen niin, että perusluottamus talouteen ja tulevaisuuteen säilyy, on vaativa tehtävä, Niinistö sanoi puheessaan.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) sanoi vastauspuheessaan, että velkaantumisen taittamiseen on eduskunnassa vahva sitoumus, mutta piti hallitusohjelman kirjausta neuvottelukysymyksenä.

- Realistisesta aikataulusta keskustellaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.