Presidentti Niinistö ryöpytti maahanmuuttopolitiikkaa

Presidentti Sauli Niinistö otti voimakkaasti kantaa maahanmuuttoon avatessaan valtiopäivät Finlandia-talossa Helsingissä. Niinistön mielestä Eurooppa ei enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta. Hän sanoi, että sietorajan ylittyminen romahduttaa eurooppalaista arvojärjestelmää.

Presidentti totesi puheessaan, että Eurooppa ei voi nyt auttaa niitä, jotka vain hakevat parempaa tai tuntevat olonsa ja tulevaisuutensa kotimaassa vaikeaksi.

– Joudumme pohtimaan, suojellaanko eurooppalaisia arvoja ja ihmisiä ja todellisessa hädässä olevia, vai suojataanko ahtaan tarkasti kansainvälisiä velvoitteita muista seuraamuksista välittämättä.

Niinistö sanoo, että EU:n on nyt tunnustettava tosiasiat ja ryhdyttävä yhteisen rajavalvonnan, muuttoliikkeen hidastuttamisen ja nopeutettujen käännytysten tielle. Samalla pitäisi Niinistön mukaan tunnustaa, että emme kykene täyttämään kaikkia kansainvälisten sopimusten velvoitteita.

Suomeen on tullut yli 30 000 turvapaikanhakijaa viime vuoden aikana.

Suomen vaikeista ongelmista talous on presidentin mielestä helpompi. Hän kehotti puheessaan yhteiskuntasopimusneuvottelijoita kuuntelemaan nuoria yrittäjiä.

– Antakaa sen, hyvät neuvottelijat, tuulahtaa kammareihinne, Niinistö sanoi. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kirkon Ulkomaanapu ja Amnesty hämmästyivät Niinistön puheesta