Presidentti Putin lähtenyt Helsinki-Vantaalta kohti Moskovaa

Venäjän presidentti Vladimir Putinin Suomen-vierailu on päättynyt, kertoi Helsingin poliisi Twitterissä puoli kahdentoista aikoihin keskiviikkoiltana. Venäjän tunnuksilla varustettu yksityislentokone nousi ilmaan Helsinki-Vantaalta ja lähti kohti Moskovaa.

Presidentti Sauli Niinistö isännöi Putinin työvierailua Helsingissä. Putin saapui Suomeen noin kaksi tuntia myöhässä, ja presidentit pääsivät aloittamaan keskustelut viideltä iltapäivällä. Presidentinlinnassa pidetyn lehdistötilaisuuden jälkeen Niinistö ja Putin matkustivat Suomenlinnaan juhlaillalliselle.

Poliisi tviittasi iltakymmenen jälkeen, että Helsingin keskustassa sekä keskustan ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä on loppuillasta liikkeellä saattueita Putinin vierailun vuoksi. Poliisi kuitenkin arvioi, että vaikutukset muulle liikenteelle ovat vähäisiä.

HSL kertoi Twitterissä puoli yhdentoista jälkeen, että Mannerheimintien bussi- ja raitioliikenne on keskeytetty arviolta noin 30 minuutin ajaksi.

Mielenosoituksissa kymmeniä osallistujia

Helsingin keskustassa järjestetyt mielenosoitukset sujuivat kaikin puolin rauhallisesti, kertoi apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen.

Poliisille oli ennakkoon ilmoitettu neljästä mielenosoituksesta Putinin vierailun aikana. Sen lisäksi poliisi havaitsi yhden mielenosoituksen, josta ei ollut ilmoitettu poliisille.

Kopperoinen sanoi, että osallistujia oli lopulta muutamia kymmeniä. Mielenosoitukset loppuivat noin kello kuuden aikaan.

Mielenilmausten teemana oli Venäjän ihmisoikeudet, kertoi ylikomisario Heikki Porola aiemmin STT:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa

Rajavartiolaitoksen esitutkinta valmistui: kaksi venäläishävittäjää loukkasi viime kuussa Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.