Presidenttipelin pyörittelijöitä jo liikkeellä

Eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön musertava ylivoima presidenttigallupeissa näyttää innostavan puolueita ideoimaan vaihtoehtoja kansansuosikille.

Viikonlopun aikana presidenttiehdokkaaksi on tarjottu EU-komissaari Olli Rehniä ja europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäkeä. SDP:n entinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma toisti Iltalehdessä ehdotuksensa Suvi-Anne Siimeksen ehdokkuudesta.

Liikenneministeri Anu Vehviläisen mukaan Rehnillä on aitoa kansainvälistä arvostusta ja kokemusta, joka saisi olla tulevaisuudessa enemmän kotimaan politiikan käytössä.

Ilkan entinen päätoimittaja Kari Hokkanen perusteli kolumnissaan Anneli Jäätteenmäen presidenttiehdokkuutta sillä, että koska toisella kierroksella mitä ilmeisimmin on Nato-jäsenyyttä kannattava mies, sopisi vaihtoehdoksi puolueettomuus-liittoutumattomuuslinjaa kannattava nainen.

Suurista puolueista SDP:llä on arvioitu olevan eniten vaikeuksia mitat täyttävän ehdokkaan löytämisessä. Paavo Lipponen ja Erkki Tuomioja eivät ole käytettävissä, ja pankinjohtaja Erkki Liikasen kannatus näyttää olemattomalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.