Professori arvostelee vanhustenhuollon valvontaa

Suomessa ei valvota kunnolla vanhustenhuoltoa, arvioi Turun yliopiston professori Sirkka-Liisa Kivelä. Hän viittaa viimeaikaisiin tapauksiin, joissa hoitajia on epäilty potilaidensa surmaamisesta.

- Kyllä tämä minun mielestäni puhuu sen puolesta, että meillä vanhustenhuollon valvonta pettää, Kivelä toteaa.

Useat terveysalan järjestöt ja asiantuntijat katsovat, että hoitohenkilökunnan valvontaa olisi syytä tehostaa. Esimerkiksi rikostaustat halutaan selvittää nykyistä laajemmin. Tärkeänä pidetään myös sitä, että hoitotyössä tehdyistä rikkeistä kulkee tieto valvontaviranomaiselle.

Myös peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) kannattaa vanhusten ja vammaisten parissa työskentelevien hoitajien rikostaustan tarkastamista.

Risikon mukaan sosiaali- ja terveysministeriö on kirjelmöinyt asiasta jo helmikuussa 2008 työ- ja elinkeinoministeriöön, jonka kontolle asiaa koskeva lainsäädäntö kuuluu.

- Pidän henkilökohtaisesti sitä erikoisena, että vain lasten kanssa työskentelevien taustat tarkastetaan, Risikko sanoi STT:lle keskiviikkona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Bukarestista saapuneet ohjattiin suoraan koronatestiin Helsinki-Vantaalla – Testistä voi yhä kieltäytyä, mutta tulevaisuudessa viranomaiset voivat määrätä matkustajia menemään suoraan testiin

SDP:ssä halutaan kansalaisille mahdollisuus esittää keskustelualoitteita päätöksentekijöille – aloitteita voisi tehdä kunta-, maakunta-, eduskunta- ja EU-tasolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.