Professori kehottaa Yleä toimimaan entistä avoimemmin yleisön suuntaan

Ylen pitää nyt unohtaa puheet siitä, että likapyykki pestään talon sisäisesti. Näin sanoo journalistiikan professori Mikko Villi Jyväskylän yliopistosta.

Villin mukaan on selvää, että Ylen täytyy yleisön luottamuksen säilyttämiseksi ryhtyä ainakin jonkinlaisiin toimiin Julkisen sanan neuvoston (JSN) ratkaisujen seurauksena. JSN katsoi tänään antamassaan ratkaisussa, että Yle luovutti journalistista päätösvaltaa ulkopuolelle.

Professorin mukaan on olennaista, että Yle kertoo toimistaan mahdollisimman avoimesti.

– Ulkopuolista selvitystäkin vastaan vähän aluksi hangoiteltiin ja ajateltiin, että asiaa selvitellään talon sisällä, Villi huomauttaa.

Yleisradio päätti viime kuussa teettää ulkopuolisen selvityksen journalistisesta johtamisestaan. Auditoinnin tekee Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää.

– Luottamus perustuu mielikuviin, jos ajatellaan nimenomaan yleisön luottamusta. On tärkeää, että myös yleisö tietää, miten Yle toimii ja kehittää toimintaansa, ja että asia ei jää käsiteltäväksi vain yhtiön sisäisiin palavereihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Marin: Neuvottelut jatkuvat huomenna – asialistalla terveysturvallisuus rajoilla, maskisuositus ja etätyösuositus

SAK:n jättävä Matti Huutola kaipaa tupoja ja konsensusta takaisin – "Suomi ei pärjää kuin sopimalla – selkävoittoja ei kannata hakea"

Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia

Päätös pakkokaranteenista pitää tehdä jokaisen ihmisen osalta erikseen, sanoo julkisoikeuden apulaisprofessori

Helsingin merialueelta kerrottiin löytyneen ihmisruumiin osia – osoittautuivat karhun käpäliksi

Teollisuuden vientiongelmiin vastataan sähköveron alennuksella VM:n budjettiehdotuksessa

Kaksi ulkomaalaista miestä sai suomalaiset henkilötunnukset väärillä nimillä – osallistuivat nettipetoksilla vietyjen rahojen piilottamiseen

Miestä epäillään taposta leirintäalueella Puumalassa – ruumis löytyi viime kesänä

"Meteorologi ei lupaa mitään" – Tauko lähetyksessä voi olla merkki siitä, että meteorologi kertaa kaikille tuttua rimpsua

Myös Marin pitää riskialueille tietoisesti matkustaneiden korvauksia epäoikeudenmukaisina – yksityistä sektoriakin voidaan käyttää testauksen nostamisessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.