Psykologi: Järvilehdolla oli ehkä muistinmenetys

Ex-formulakuljettaja Jyrki Järvilehto on saattanut kärsiä muistinmenetyksestä kohtalokkaan veneonnettomuuden jälkeen. Näin arvioi oikeuspsykologian asiantuntija Helinä Häkkänen-Nyholm, jota kuultiin uutena todistajana tänään Raaseporin Tammisaaressa alkaneessa hovioikeuskäsittelyssä.

Häkkänen-Nyholm perustaa lausuntonsa muun muassa jutun esitutkinta-aineistoon. Hän ei ole tavannut Järvilehtoa lausuntoa laatiessaan.

Järvilehto itse on korostanut, ettei hän muista onnettomuutta edeltäneitä tapahtumia. Syyttäjä suhtautuu Järvilehdon väitteeseen epäilevästi.

Järvilehdon ystävä sai surmansa veneonnettomuudessa kesällä 2010. Järvilehto ja ystävä palasivat moottoriveneellä ravintolasta, kun vene törmäsi kovalla ylinopeudella kanavan siltaan Tammisaaressa. Käräjäoikeus katsoi, että Järvilehto ajoi venettä onnettomuuden sattuessa, ja tuomitsi tämän yli kahden vuoden vankeuteen muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Järvilehto vaatii hovissa tuomionsa kumoamista, syyttäjä puolestaan rangaistuksen koventamista vähintään viiteen vuoteen vankeutta.

Jutun käsittely jatkuu Turussa huomenna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.