Puijo Areenan rahoitus etenee – investointipäätös keväällä

Puijo Areena Oy sai maaliskuun alussa lainvoimaisen rakennusluvan Kuopion Puijolle suunnitellulle monitoimiareenalle, mikä helpottaa sijoittajien rahoituksen saamista.

Puijo Areena on yksityinen hanke. Sen kustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa.

– Kolmas osa hankittavasta rahoituksesta on julkista tukea, kolmas osa sijoittajien rahaa ja loput yhtiön omaa rahoitusta, sanoi Puijo Areenan toimitusjohtaja Antti Pakkala torstaina hankkeen tiedotustilaisuudessa..

Puijo Areenasta tehdään investointipäätös tänä keväänä, minkä jälkeen alkaa esirakentaminen. Areenan on määrä valmistua syksyllä 2019.

Alueelle on tarkoitus rakentaa non 7 000 neliön helposti muunneltava liikunta-, tapahtuma- ja matkailukeskus kattavine oheispalveluineen.

– Tavoitteena on rakentaa monitoimiareena, jonka suunnittelussa käytetään kaikki paras mahdollinen liikuntapaikkarakentamisen tietotaito. Suunnitteluvaiheessa kuunneltiin tarkasti urheiluseuroja, valmentajia ja urheilun olosuhdeasiantuntijoilta. Alusta alkaen suunnittelussa ovat olleet mukana tulevat myös ankkurivuokralaiset. Näiden edustamia lajeja ovat lentopallo, salibandy, teline- ja joukkuevoimistelu sekä kamppailulajit, Pakkala kertoi.

– Kaupunki haluaa hyvin määrätietoisesti saada Puijon urheilualueen kuntoon. Tavoite ja samalla lupaus on toteuttaa Puijon urheilulaakso tämän valtuustokauden aikana eli vuoteen 2020 mennessä. Meillä on mahdollisuus hakea isoja tapahtumia Puijolle, kun alue saadaan valmiiksi, totesi apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.