Puijon MC-kisan kisamökit tuetaan tykkilumella

Tuonne Puijon Majan taakse se koppikylä pitäisi veivata pystyyn, viittilöi työnjohtaja Kai Aho Kuopion kaupungin kuntatekniikan liikelaitokselta.

– Ainakin viimeisellä viikolla ennen Puijon kisoja saattaa olla hoppu. Työläs homma tästä tuli.

Kisat alkavat 3. maaliskuuta.

Urheilijoiden, valmentajien ja huoltojoukkojen käyttöön tulevaa parakkikylää ei saanut rakentaa ratapölkkyjen päälle, sillä niissä on kyllästeenä kreosoottia eli kivihiilitervaa.

–Meille sanottiin, että rakentamisen alustana pitää käyttää lunta. Vähälumisuuden takia lakialueelle onkin nyt rahdattu 160 kuutiota tykkilunta.

Kaupungin ympäristönsuojelupäällikkö Lea Pöyhönen selvittää, että luonnonsuojelualueelle tulevista tilapäisistä rakenteista on väliaikainen sopimus.

–Ratapölkkyjä ei saa käyttää lainkaan. Pitää käyttää puhdasta puuainesta ja tietenkin siistiä jäljet alueella kisojen jälkeen.

–Puijon laki on kokonaisuudessaan suojeltu, joten tilapäisetkin rakenteet on tehtävä varovasti ympäristön kärsimättä. Pensaikkoa siellä on jonkun verran raivattu sopimuksen mukaisesti, Pöyhönen tietää.

Tampattava ja sen jälkeen jäädytettävä tykkilumipeite suojaa luonnonsuojelualueen puitten juuria.

Aho vakuuttaa, ettei ratapölkkyjä käytetä 25 mökin rakenteissa.

– Toimimme sopimuksen mukaisesti myös siinä, että mökkialue aidataan. Niin urheilijat ja apujoukot ei tarpeettomasti liiku suojelualueella ja estämme myös yleisön menon mökkikylään.

–Kaikkinensa mökkialueen rakentaminen maksaa arviolta 10000 euroa.

Lue lisää tiistain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.