Puoliltaöin iskee hetken lämpö, torstaina odottaa viileys – ja sitten taas lauhtuu

Maan etelä- ja keskiosiin on puoliltaöin odotettavissa lämmin hetki. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että läntisen virtauksen voimistuminen tuo tullessaan föhn-tuulen, ja kun samaan aikaan Suomen ylle tulee lämmintä ilmamassaa, vuorokauden vaihteessa sää on ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämmin.

Yön lämpötilaksi Ilmatieteen laitos ennakoi 4–9 plusastetta.

Illalla Suomen merialueilla oli tuulivaroitus, samoin kuin muun muassa Keski-Suomessa, Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Liukkaasta jalankulkusäästä varoituksia on paikoin Lapissa sekä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Tieliikennekeskus on varoittanut erittäin huonosta ajokelistä Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa. Keskuksen mukaan syynä on jäisille tienpinnoille satava vesi ja auravallien väliin mahdollisesti kerrostuvat vesilammikot.

Pian kylmenee, mutta vain väliaikaisesti

Päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa kuvailee tiistaita tuuliseksi mutta aurinkoiseksi ja melko poutaiseksi suuressa osassa maata. Lappiin on luvassa joitakin lumikuuroja.

Lämpötila laskee tiistaina iltaa kohti, ja keskiviikkona ja torstaina maahan on tulossa kylmempi virtaus pohjoisen puolelta.

–  Keskiviikkona maan keskiosissa on jo laajasti pakkasta. Päivät ovat melko poutaisia ja aurinkoisia siitä huolimatta, että on kylmempää, Viljamaa sanoo.

Torstaina aamulla koko maa on pakkasen puolella, mutta päivän aikana lähestyvä matalapaine tuo maan keski- ja pohjoisosiin lumisadetta illaksi. Sadealueen väistyttyä viikonloppua kohti sää lauhtuu jälleen.

–  Lumien puolesta etelässä on edelleen aika toivottoman näköistä. Luultavasti lumisateita ei ole etelään asti tiedossa, Viljamaa kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sosiaalinen media aiheuttaa ulkonäköpaineita varsinkin nuorille naisille, todistaa tutkimus

Jos laskiaissunnuntain haluaa viettää mäenlaskussa, kannattaa ottaa pulkka kainaloon ja suunnata Lappiin

Lasten tuominen turvapaikkaleireiltä tuo omat haasteensa – Migrin mukaan Suomessa on hyvä valmius

Tuuli-myrsky katkoo sähköjä lounaassa, etelässä ja idässä, tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi

Vihreiden puolueaktiivit kaipaavat hallitukselta ilmastotoimia: "Ainakin päätökset turpeesta pitäisi saada aikaan"

Presidentti Niinistö ohjeisti seuraajaehdokkaitaan – Tutkija: "Täsmällinen opastus siihen, miten ulkopoliittista keskustelua pitää käydä"

Kaahari ei olisi antanut piikkimaton häiritä pakomatkaansa, mutta tyhjentyneet renkaat olivat eri mieltä

"Erittäin hyvä, että noin toimittiin", kommentoi presidentti Niinistö Ykkösaamussa Haaviston al-Hol-toimista aloitettua esitutkintaa

Mitä tehdä, kun nenä vuotaa tai kasvot punoittavat teatterissa, kampaajalla tai pukukopissa?

Sahojen työtaistelutoimet yritetään saada päätökseen – mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan annettu sovintoesitys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.