Puolueet arvioivat: Valtuustoihin aiempaa enemmän maahanmuuttajia

Kaupunginvaltuustoissa aloittaa aiempiin vaaleihin verrattuna enemmän maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita, arvioivat puolueet. Heitä pääsi läpi etenkin kaupunkiseuduilla ympäri maan.

Tarkat laskelmat olivat puolueissa kuitenkin vielä kesken, kun STT kysyi asiaa tänään lähes kaikista eduskuntapuolueista.

Muun muassa vihreiden, vasemmistoliiton ja SDP:n puoluetoimistoista arvioidaan, että maahanmuuttajataustaisia asettui myös ehdolle näissä kuntavaaleissa aiempaa enemmän.

– Uskon, että on enemmän läpimenneitä, koska oli myös enemmän maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita, sanoo vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen.

Puoluesihteerien mielestä on selvää, että maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita äänestävät myös muut kuin toiset maahanmuuttajat.

– Kun äänimääriä katsoo, läpimenneillä on monenlaisia kannattajia, sanoo SDP:n Antton Rönnholm.

Reilulla tuhannella äänellä Helsingin valtuustoon päässyt vasemmistoliiton maahanmuuttajataustainen Suldaan Said Ahmed ei usko, että hänen äänestäjiään yhdisti ihonväri tai etninen tausta.

– On harhaanjohtamista tulkita, että jos maahanmuuttajataustainen menestyy, äänestäjät ovat myös itse maahanmuuttajataustaisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.