Puolueiden teettämä gallup: Keskustan imago kansan silmissä huonontunut

Pääministeripuolue keskustan imago on huonontunut äänestäjien silmissä, ilmenee puolueiden teettämästä kyselystä. Tuloksista uutisoi lauantaina Yle.

Keskustaan liitetyt mielikuvat ovat kyselyn mukaan huonontuneet niin luotettavuuden, ylimielisyyden kuin taitojenkin puolesta. Puolue on imagomittauksen kokonaisarviossa viides, kun vielä kaksi vuotta sitten se piti kärkipaikkaa.

Mittauksen mukaan 45 prosenttia vastaajista kertoi luottamuksensa keskustaan laskeneen. Lokakuussa 2017 näin sanoi 38 prosenttia vastanneista.

Luottamus myös kokoomukseen on vähentynyt. Näin kertoo 39 prosenttia vastaajista, kun viime syksynä vastaava luku oli 30.

Muiden puolueiden osalta luottamus pysyi suurin piirtein ennallaan. Paras kokonaisimago on vihreillä, toisena on kokoomus, kolmantena SDP, neljäntenä vasemmistoliitto ja kuudentena eli viimeisenä perussuomalaiset.

Kantar TNS haastatteli 6.–11. huhtikuuta mittaukseen 1 277 ihmistä. Virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kansanedustaja Mika Niikko myöntää yrityksensä myyneen sähkötupakkaa mutta kiistää kaksoisroolin – sanoo myyntityön olleen loppunut sähkötupakkaa puolustavien eduskuntapuheenvuorojen aikaan

Kolme teini-ikäistä poikaa esitti poliisia ja ajeli "valepoliisiautolla" ympäri Kirkkonummea – takaa-ajon jälkeen juoksivat oikeita poliiseja pakoon metsään

Äidin epäillään murhanneen alle kouluikäisen lapsensa Espoon Suurpellossa – nainen on poliisin mukaan tunnustanut teon

Mahdollinen kemianteollisuuden lakko alkaisi näkyä huoltoasemilla lakon loppupuolella

Lahteen saapui viime vuonna kansainvälisestikin katsottuna poikkeuksellisen suuri ekstaasisatsi – nyt KRP kertoo, että 150  000 tabletin järjestelystä epäillään joukkoa United Brotherhoodin jäseniä

Lääketukkukauppa Oriola halusi salata viimeiseen asti raportin, jossa kerrotaan useista Suomen lääkejakelua vaarantaneista puutteista

Sotaveteraaneista enemmistö nyt naisia – miehiä veteraaneista on nyt noin 3  850, naisten osuus on liki 4  000

Orpo: Suomi tarvitsee 120  000 uutta työllistä talouden tasapainottamiseksi

Miehet yhdistävät tv:n katselun ja liikkuvan elämäntavan – liikkuvat naiset eivät suosi tv:tä

Munuaissairauden takia hoidossa olevien määrä kasvanut – kehittynyt hoito on vähentänyt kuoleman riskiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.