Puolustusministeri Niinistö jatkoi asiantuntijoiden nimittelyä perustuslakitalebaneiksi

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on jatkanut perustuslakiasiantuntijoiden kovaa sättimistä. Niinistö katsoi blogissaan, että niin sanotut "perustuslakitalebanit" ovat saaneet tiedustelulakien osalta tahtonsa läpi kansanvallasta piittaamatta. Eduskunnan pitää hänestä nyt ryhdistäytyä arvostamaan omaa työtään ja sen kansanvaltaista pohjaa.

–  Totalitäärisen neuvostoyhteiskunnan ihailijoiden tviiteillä ei voi jatkossa olla merkitystä demokraattisen Suomen kansanedustuslaitoksessa, ministeri kirjoitti.

Eduskunnan täysistunto lähetti viime viikolla siviilitiedustelulain takaisin hallintovaliokuntaan ja sotilastiedustelua koskevan lain takaisin puolustusvaliokuntaan. Perustuslakivaliokunnan täytyy antaa laeista hallintovaliokunnalle ja puolustusvaliokunnalle lausunnot.

Täysistunnon päätös noudatti eduskunnan puhemiesneuvoston aiempaa ehdotusta. Puhemies Paula Risikko (kok.) perusteli asiaa sillä, että menettely on tarpeen perustuslakiasiantuntijoiden kritiikin jälkeen. Kritiikkiä ovat esittäneet professorit Juha Lavapuro ja Martin Scheinin, joita kuullaan säännöllisesti perustuslakivaliokunnassa.

Niinistö viittasi Scheininin SKP-menneisyyteen

Ministeri Niinistö nosti blogissaan tikun nokkaan jälleen erityisesti Scheininin. Hän painottaa, että Scheinin on entinen Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen.

Scheinin kuului SKP:n keskuskomiteaan vuoden ajan 1980-luvun alussa. Scheinin on määritellyt itsensä liberaaliksi, jolla ei ole puoluekantaa.

Niinistö ei ennättänyt kommentoida kirjoitustaan STT:lle tiistaina.

Brysselissä vieraillut sinisten puheenjohtaja Sampo Terho kieltäytyi kommentoimasta Niinistön kielenkäyttöä, kun STT kysyi asiasta.

–  En nyt ryhdy sen enempää moittimaan kuin muutenkaan kommentoimaan tätä asiaa, Terho sanoi.

STT tavoitteli myös pääministeri Juha Sipilää (kesk.), joka ei myöskään ehtinyt kommentoimaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sateet leviävät yöksi maan etelä- ja keskiosiin – maanantaiksi luvassa sadekuuroja ja tuulenpuuskia

Melkein joka taloudessa on kaapeissa hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.