Puolustusvoimat arvioi Viestikoekeskus-uutisen aiheuttavan erityisen suurta vahinkoa

Keskusrikospoliisin Helsingin käräjäoikeudelle antaman vastauksen mukaan Puolustusvoimat arvioi KRP:lle, että artikkelissa oli Suomen maanpuolustukselle ja turvallisuudelle vahingollisia tietoja.

– Puolustusvoimat on esittänyt arvionaan muun muassa usean artikkelin kohdan sisältämän tiedon "aiheuttavan erityisen suurta vahinkoa" tai "aiheuttavan merkittävää vahinkoa", vastauksessa kerrotaan.

KRP:n tutkinnanjohtaja Janne Järvinen ei voinut avata perusteluita tarkemmin käräjäoikeudessa tiistaina.

– Näiltä osin Puolustusvoimat on lausunut, mitä mahdollista haittaa tietojen julkaiseminen voi aiheuttaa. Jos alan siteeraamaan asiakirjojen sisältöä, se voisi aiheuttaa merkittävää vahinkoa. En voi alkaa yksilöimään näitä kohtia, Järvinen sanoi oikeudessa tiistaina.

Helsingin Sanomien toimittajan puolustusasianajaja Kai Kotiranta ei allekirjoittanut oikeudessa Puolustusvoimien kantaa. Hän sanoi, että jo aiemmin uutisessa olevien tietojen on todettu olevan vanhentuneita.

Poliisi tutkii Helsingin Sanomien Viestikoekeskusta koskevaa uutisointia turvallisuussalaisuuden paljastamisena ja sen taustalla olevaa mahdollista tietovuotoa virkasalaisuuden rikkomisena. Tutkintapyynnön tapauksesta teki Puolustusvoimat.

KRP: HS:n toimittaja kertoi hätäkeskukselle osallistuneensa Viestikoekeskusuutisointiin