Puolustusvoimat voi saada valtuudet puuttua lennokkien ja miehittämättömien ilma-alusten kulkuun

Hallitus haluaa Puolustusvoimille valtuudet puuttua lennokkien ja miehittämättömien ilma-alusten kulkuun. Hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen, jolla uhkaavana pidettyjen laitteiden etenemistä voitaisiin estää joko teknisesti tai voimakeinoin.

Puolustusministeriön mukaan lailla pyritään suojautumaan ennen muuta ulkovaltojen sotilaallisia toimijoita ja niille toimivia tahoja vastaan. Puolustusvoimissa ja hallituksessa on jo pidempään pohdittu keinoja puuttua miehittämättömään ilmailuun, josta aiheutuvaa uhkaa pidetään merkittävänä. Suomessa on esimerkiksi tullut ilmi tapauksia, joissa miehittämättömällä ilma-aluksella on lennetty sotaharjoituksen tai varuskunta-alueen päällä.

Lakiin tulisi säännökset Puolustusvoimien toimivaltuuksista omassa käytössään olevilla alueilla ja niiden ulkopuolella. Yleisillä paikoilla toimintatavoista pitäisi sopia poliisin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

OAJ pitää koulutuksen näkymiä valoisampina kuin koronakeväänä – oppimisvajetta ei kuitenkaan paikata vuodessa tai kahdessa

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen hankkisi koronarokotteen, maksoi mitä maksoi

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Epidemiatilanne on Suomessa ehkä kääntymässä huolestuttavampaan suuntaan, THL arvioi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.