Putin samaa mieltä Makarovin kanssa Nato-asiassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin vahvisti olevansa Venäjän asevoimien komentajan Nikolai Makarovin kanssa samoilla linjoilla Suomen Nato-jäsenyyden suhteen.

- Jos esimerkiksi ohjuspuolustusjärjestelmien sijoituspaikat uhkaavat turvallisuuttamme, Venäjä reagoi tietenkin tilanteeseen asiaan kuuluvalla tavalla. Venäjä ryhtyy tarvittaessa vastatoimiin, Putin sanoi.

Putinilta kysyttiin asiasta hänen ja presidentti Sauli Niinistön ensimmäisen kahdenkeskisen tapaamisen päätteeksi Sosnovossa (suomeksi Rautu) Karjalankannaksella juhannusaattona.

Niinistö nosti tapaamisessa esille suomalaisten maanosto-oikeuden Venäjän rajaseuduilla. Putinin mukaan suomalaisia koskevat samat säännöt kuin muitakin ulkomaalaisia mutta asiaa voidaan selvittää.

- Sovimme, että tutkimme Venäjällä vielä kertaalleen, miten lakia sovelletaan käytännössä. Jos on tarpeen, teemme siihen muutoksia, Putin sanoi.

Viisumivapauden mahdollisuus kiinnosti puolestaan venäläisiä. Niinistö totesi, että päätösvalta viisumikysymyksissä on Euroopan unionilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Niinistö ja Putin pelasivat lätkää samalla puolella