Putinin virkaanastujaiset lietsovat mielenosoituksia

Venäjän tulevan presidentin Vladimir Putinin kannattajat ja vastustajat aikovat osoittaa mieltään hänen virkaanastujaistensa alla.

Protestiliike on suunnitellut "miljoonien marssia" huomiseksi, mutta se on saanut luvan vain 5 000 hengen joukkokokoukseen.

Putinin tukijat odottavat puolestaan yli 50 000:ta ihmistä Moskovan Voitonpuistoon. Viranomaisten mukaan tapahtuma voidaan järjestää ilman lupaa, koska kyse ei ole mielenosoituksesta vaan kansanjuhlasta.

- Se on suuri kulttuuritapahtuma, kuvaili Moskovan turvallisuusviraston johtaja Aleksei Majorov venäläisille uutistoimistoille.

Putin aloittaa kolmannen presidenttikautensa maanantaina. Hän oli edellisen kerran presidenttinä vuosina 2000-2008.

Uusimmat

Kotimaa

Metsäpalovaroituksia odotettavissa ainakin osassa maata juhannuksena

Presidentti Niinistö ei epäile ulkopolitiikan yhteistyön jatkumista uuden hallituksen kanssa – "Hallitusohjelman kirjauksissa ei mitään merkittävää uutta"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.