Puukotuksen uhri menetti pernansa - sairaala pelasti Sankaripuistossa puukotetun

Kuopiolainen mies menetti pernansa, mutta selvisi hengissä vakavasta puukotuksesta Kuopiossa tänä kesänä.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi puukottajan, kuopiolaisen Jari Timosen, 54, perjantaina vankeuteen tapon yrityksestä. Timonen tuomittiin ehdottomaan vankeuteen 3,5 vuodeksi. Hänet määrättiin pidettäväksi vangittuna ja passitettiin Kuopion vankilaan.

Vakava välikohtaus 16. kesäkuuta alkoi jo Sokoksen takana kadulla, jossa miehet tapasivat päivällä. Uhrin mukaan Timonen oli vaatinut häneltä keksittyä velkaa, mutta uhri oli paennut paikalta.

Timonen puolestaan väitti uhrin lyöneen häntä Sokoksen takana nyrkillä.

Pari tuntia myöhemmin miehet kohtasivat Sankaripuistossa, jossa kesäaikaan monet paikalliset viettävät aikaa juomassa alkoholijuomia.

Uhrin mukaan hän ei ehtinyt tehdä juuri mitään, kun Timonen löi veitsen hänen vasempaan kylkeensä.

Uhri pakeni juosten paikalta, mutta lyyhistyi sitten maahan, jossa poliisipartio yritti tyrehdyttää hänen verenvuotoaan ambulanssin tuloon asti.

Sairaalassa ja poliisin tutkinnassa selvisi, että uhria oli lyöty 12 sentin terällä varustetulla veitsellä. Lääkärinlausunnon mukaan puukko oli osunut miehen pernaan, joka jouduttiin poistamaan sairaalassa.

Lisäksi miehen vatsaonteloon oli vuotanut verta niin paljon, että hän olisi kuollut ilman nopeaa leikkaushoitoa.

Uhrin mukaan vamman aiheuttamat kivut olivat valtavat.

Puukottaja kovassa humalassa

Puukottaja sen sijaan jäi teon jälkeen paikoilleen istumaan Sankaripuistoon ja sanoi tutulleen: "Varmaan poliisit tulevat kohta".

Niin partio tulikin ja otti miehen kiinni. Myös teossa käytetty veitsi löytyi rikostutkintaa varten.

Timosen veren alkoholipitoisuus oli puukotuspäivän iltana 1,58 promillea. Oikeuden mukaan miehen humalatila ja raju hyökkäys huomioon ottaen oli ollut täysin sattumanvaraista, mihin puukon isku oli osunut, joten uhrin kuolema olisi ollut varsin todennäköinen seuraus teosta.

Sairaalassa hänen henkensä saatiin kuitenkin pelastettua.

Oikeus määräsi Timosen maksamaan 10 290 euroa korvauksia uhrille kivusta ja särystä, kärsimyksestä, hoitokustannuksista ja vereentyneistä vaatteista.

Lisäksi oikeus tuomitsi veitsen valtiolle menetetyksi.