Puuskittainen tuuli riepottelee Etelä-Suomea

Etelä-Suomea riepottelee puuskittainen tuuli. Ilmatieteen laitoksen mukaan tuuli puhaltaa merellä paikoin myrskylukemissa, mutta myös maa-alueilla tuuli on voimistunut.

Tuuli voimistuu entisestään rannikkoalueilla, ja voimakkaimmillaan se on lounaisrannikolla ennen puoltayötä ja pääkaupunkiseudulla puolenyön jälkeen. Maalla tuuli voi puhaltaa parinkymmenen metrin sekuntivauhtia ja aiheuttaa muun muassa puiden kaatumisia ja sähkökatkoja.

Myrskyvaroitus on annettu kaikille merialueille aina Perämerta myöten. Sisävesillä liikkuvia varoitetaan voimakkaasta tuulesta.

Tuuli heikkenee yön aikana, kun lännestä saapuu saderintama. Sademäärät eivät ole suuria, noin 5-10 milliä.

Sateen jälkeen tuuli kääntyy puhaltamaan lounaasta, ja aamu on pääosin poutainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Keskustan Kurvinen ei pyri puoluejohtajaksi, vaan haluaa pysyä puoluetta vakauttavana voimana kisan aikana ja sen jälkeen

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Suomessa on todettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Rajavartiolaitoksen auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa viime yönä

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.