Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Pyöräilijä menehtyi auton ja polkupyörän törmäyksessä Karttulassa keskiviikkona aamupäivällä.

Onnettomuus sattui Karttulantiellä Karttulan taajaman ja Kuopion välillä. Tie tunnetaan myös nimellä Sininen tie. Onnettomuus sattui lähellä Suonenjoentien risteystä noin kolmen kilometrin päässä siitä.

Kolari sattui, kun kolme autoa ajoi kaksikaistaisella maantiellä, jossa ei ole erillistä kevyen liikenteen väylää. Autojen kanssa samaan suuntaan Kuopioon päin ajoi polkupyöräilijä.

Ensimmäinen autoista ohitti pyöräilijän, mutta toisena ajanut henkilöauto osui pyöräilijään. Pyöräilijä menehtyi heti tapahtumapaikalle.

Pyöräilijä oli kuopiolainen 66-vuotias mies.

Paikalle hälytettiin heti ensihoito, pelastuslaitos ja poliisit. Poliisit ohjasivat liikennettä turmapaikan ohi toista kaistaa pitkin.

Onnettomuuspaikalla on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus ja hyvä, normaali näkyvyys suoralla tiellä.

Pyöräilijään törmännyttä autoa ajoi kuopiolainen 48-vuotias mies. Poliisi epäilee häntä kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi jatkaa turman tutkintaa.

Poliisi pyytää lisäksi kahdessa muussa autossa olleita ilmoittamaan yhteystietonsa poliisille tai muita tapauksen nähneitä ottamaan yhteyttä poliisiin jättämällä yhteystietonsa poliisin sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puh. 0295 415 232.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Asiantuntija: Autoilijoiden hyvä turvaväli olisi pyöräilijöidenkin etu