Vesannon keskustassa tuhoisa tulipalo, jossa räjähteitä

Vesannon keskustassa Vienolantiellä syttyi tuhoisa tulipalo lauantaina kello 16:n jälkeen. Rakennuspalossa oli mitä ilmeisimmin mukana räjähdysaineita.

Päivystävä palomestari Kalevi Bruun kertoi, että kyseissä ulkorakennuksessa ei asu ketään. Lähialueelta evakuoitiin ainakin 60 ihmistä räjähdevaaran vuoksi.

Kyseinen noin 30 neliön omakotitalon ulkorakennus tuhoutui tulipalossa täysin. Ympäröivät rakennukset saatiin suojeltua, ja alue eristettiin turvatoimena 300 metrin säteeltä. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

–Kun saimme tiedon, että rakennuksessa on ilmeisesti noin 20 kiloa dynamiittia, annoimme palaa talon loppuun. Kyseessä oli epäily, mutta meidän oli suhtauduttava tietoon niin kuin se olisi totta, Bruun kertoi sammutustoimista.

Palopaikan vastapäätä sijaitsee seurakuntatalo, johon oli kokoontunut yli 30 partiolaislasta sukulaisineen. Partiolaisten piti lähteä soihtukulkueelle, mutta heidän matkansa jatkui läheiselle paloasemalle evakkoon.

–Havaitsimme seurakuntatalolla, että vastapäätä rakennus on ilmiliekeissä. Joku meistä sitten teki hälytyksen. Mitään räjähdyksen ääniä ei kuulunut. Meidät vietiin paloasemalle, jossa sitten rauhoituimme lauleskelemalla partiolaislauluja, kertoi Sari Tulila, joka on itse partiolainen ja partiolaisen äiti.

Palomestari Bruun totesi lauantai-iltana, että rakennus oli hiilikasana. Itä-Suomen poliisilaitoksen yleisjohtaja ja komisario Pekka Koistinen puolestaan kertoi, että tapahtuman tutkinta siirtyi illalla poliisille, joka ryhtyy selvittämään syttymissyytä sunnuntaina.

–Saimme itse asiassa tiedon ulkorakennuksessa olevista räjähteistä omistajilta. En kuitenkaan osaa varmaksi sanoa sitä, että asuvatko omistajat talossa, jonka ulkorakennus paloi, Koistinen sanoi.

Koistisen mukaan evakuointi aiheutti runsaasti häiriöitä Vesannon kirkonkylässä pidettyihin itsenäisyyspäivän tapahtumiin. Muun muassa 8–10-vuotiaat partiolaiset harmittelivat, kun suunnitelmat eivät toteutuneetkaan.

Evakuoidut pääsivät koteihinsa illalla noin kello 20:n aikaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Oletko tulipalokohteessa Vesannolla, ota toimitukseen yhteyttä