Vesannon keskustassa tuhoisa tulipalo, jossa räjähteitä

Vesannon keskustassa Vienolantiellä syttyi tuhoisa tulipalo lauantaina kello 16:n jälkeen. Rakennuspalossa oli mitä ilmeisimmin mukana räjähdysaineita.

Päivystävä palomestari Kalevi Bruun kertoi, että kyseissä ulkorakennuksessa ei asu ketään. Lähialueelta evakuoitiin ainakin 60 ihmistä räjähdevaaran vuoksi.

Kyseinen noin 30 neliön omakotitalon ulkorakennus tuhoutui tulipalossa täysin. Ympäröivät rakennukset saatiin suojeltua, ja alue eristettiin turvatoimena 300 metrin säteeltä. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

–Kun saimme tiedon, että rakennuksessa on ilmeisesti noin 20 kiloa dynamiittia, annoimme palaa talon loppuun. Kyseessä oli epäily, mutta meidän oli suhtauduttava tietoon niin kuin se olisi totta, Bruun kertoi sammutustoimista.

Palopaikan vastapäätä sijaitsee seurakuntatalo, johon oli kokoontunut yli 30 partiolaislasta sukulaisineen. Partiolaisten piti lähteä soihtukulkueelle, mutta heidän matkansa jatkui läheiselle paloasemalle evakkoon.

–Havaitsimme seurakuntatalolla, että vastapäätä rakennus on ilmiliekeissä. Joku meistä sitten teki hälytyksen. Mitään räjähdyksen ääniä ei kuulunut. Meidät vietiin paloasemalle, jossa sitten rauhoituimme lauleskelemalla partiolaislauluja, kertoi Sari Tulila, joka on itse partiolainen ja partiolaisen äiti.

Palomestari Bruun totesi lauantai-iltana, että rakennus oli hiilikasana. Itä-Suomen poliisilaitoksen yleisjohtaja ja komisario Pekka Koistinen puolestaan kertoi, että tapahtuman tutkinta siirtyi illalla poliisille, joka ryhtyy selvittämään syttymissyytä sunnuntaina.

–Saimme itse asiassa tiedon ulkorakennuksessa olevista räjähteistä omistajilta. En kuitenkaan osaa varmaksi sanoa sitä, että asuvatko omistajat talossa, jonka ulkorakennus paloi, Koistinen sanoi.

Koistisen mukaan evakuointi aiheutti runsaasti häiriöitä Vesannon kirkonkylässä pidettyihin itsenäisyyspäivän tapahtumiin. Muun muassa 8–10-vuotiaat partiolaiset harmittelivat, kun suunnitelmat eivät toteutuneetkaan.

Evakuoidut pääsivät koteihinsa illalla noin kello 20:n aikaan.

Oletko tulipalokohteessa Vesannolla, ota toimitukseen yhteyttä

Uusimmat

Kotimaa

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa – karhukolari samalla seudulla myös toissa päivänä

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.