Räty sai potkut AKT:stä

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on erottanut puheenjohtaja Timo Rädyn. Liiton 40-jäseninen valtuusto teki päätöksen yksimielisesti.

AKT:n hallituksen varapuheenjohtaja Jape Lovénin mukaan erottamisen syynä oli se, että "puheenjohtaja on aiheuttanut käyttäytymisellään vakavaa haittaa AKT:lle ja koko ammattiyhdistysliikkeelle". Epäluottamusta lisäsivät tiedot rahankäytöstä ja puheenjohtajan sihteerille tehdyistä kalliista vuokrasopimuksista.

Liiton valtuusto päätti kokouksessaan perustaa työryhmän, joka ryhtyy etsimään AKT:lle uutta puheenjohtajaa. Päätökset tehdään joulukuussa.

Siihen asti liittoa johtaa liittosihteeri Arto Sorvali.

Räty hyllytettiin tehtävästään jo maaliskuussa viranomaistutkinnan ajaksi, kun epäilyt työpaikkakiusaamisista päätyivät poliisin syyteharkintaan. Poliisi epäilee Rätyä työturvallisuusrikoksesta ja pahoinpitelystä. Syyteharkinta valmistuu tämän hetken tiedon mukaan vasta syksyllä.

Rikoksesta epäillään myös viittä muuta entistä ja nykyistä AKT:n johtohenkilöä. Viisikon rikosepäilyt liittyvät siihen, että he eivät ole puuttuneet Rädyn käytökseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.