Asukas nukkumassa vieressä, varas vie rahat ja pankkikortin

Ylä-Savossa on tullut ilmi lisää poikkeuksellisen törkeitä murtoja, joissa varas tai varkaat ovat käyneet asutuissa asunnoissa yöaikaan. Murrot on tehty yöllä niin, että asukkaat ovat olleet samaan aikaan nukkumassa, kun varas on vienyt asunnosta arvosaaliin.

Viimeisimmät tapaukset sattuivat poliisin mukaan maanantain ja tiistain välisenä yönä Sonkajärven taajamassa ja heti seuraavana yönä eli tiistain ja keskiviikon välillä Keiteleen taajamassa.

Molemmissa kuntataajamissa varkaat kävivät luvatta kahdessa rivitalohuoneistossa. Toinen Keiteleen asuntomurroista jäi poliisin mukaan kuitenkin yritykseksi, mutta jäljet kertoivat, että asuntoon oli pyritty murtautumalla.

Muihin kolmeen asuntoon varas tai varkaat pääsivät sisälle ja varastivat asunnoista lähinnä rahaa ja pankkikortteja. Murtovarkaat poistuivat niin hiljaa, että asukkaat huomasivat teot vasta seuraavana aamuna.

Etsineet juuri vanhuksia?

Samalla tavoin tehtyjä murtoja tuli ilmi myös kaksi viikkoa sitten Pielavedellä, kun varas tai varkaat murtautuivat kahden rivitalon asuntoihin Puustellintiellä. Silloin murrot tehtiin kello 0:n ja 5:n välillä ja asukkaat nukkuivat murroista tietämättä vieressä.

Samalta viikolta ilmi tuli myös epäily, että murtoyrityksiä olisi yöllä ollut myös Maaningalla, mutta varmuutta tästä ei saatu.

Poliisin mukaan ainakin osassa tapauksista varkaat ovat valinneet kohteikseen ilmeisesti tarkoituksella vanhusten asuntoja etsimällä muun muassa rivitaloja, joiden kuisteilla on ollut pysäköityinä rollaattoreita.

Poliisi pyytää vastaavista murroista havaintoja Iisalmen poliisiasemalle numeroon 0295 455 067. Poliisia kiinnostavat etenkin havainnot mahdollisista tekijöistä ja heidän käyttämästään autosta.

Jos myöhään illalla tai yöllä näkee erikoisia hiippareita rivitalojen pihoilla, asiasta voi ilmoittaa heti hätänumeroon 112.

Poliisille on tänä vuonna Pohjois-Savossa ilmoitettu yli 3 300 varkausrikosta, joista yli 350 murtautumalla asuntoihin, mökille tai liikkeisiin. Määrät ovat viime vuosien keskimääräistä tasoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Varas asunnossa, asukas nukkui vieressä