RAY-johto ei saa syytteitä seminaarilippusopasta

Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) johto ei saa syytteitä seminaarilippuostoksistaan. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske katsoo, ettei seminaarilippujen ostamisen ja lehti-ilmoittelun tarkoitus ollut poliittinen tukeminen.

Hankinnat oli tehty poliittisilta puolueilta ja niitä lähellä olevilta yhdistyksiltä vuosina 2000-2009. Kalskeen mielestä esimerkiksi seminaareihin osallistuminen oli ollut perusteltua.

Syyteharkinta koski RAY:n entistä hallituksen puheenjohtajaa Jukka Vihriälää sekä seitsemää johtokunnan jäsentä. Joukossa oli myös RAY:n toimitusjohtaja Sinikka Mönkäre.

Vihriälän osalta Kalske arvioi, että oli todennäköisiä syitä epäillä hänen syyllistyneen luottamusaseman väärinkäyttöön. Kalske jätti kuitenkin syytteen nostamatta, sillä Vihriälää odottaa syyte samoista epäselvyyksistä Nuorisosäätiö-vyyhdessä.

Vihriälä maksatti puoluekokoukseen liittyvän hotellimajoituksensa RAY:llä. Tämän laskun hyväksymisen vuoksi poliisi epäili luottamusaseman väärinkäytöstä Mönkärettä. Kalskeen mukaan Mönkäre oli kuitenkin yrittänyt selvittää riittävästi laskun asianmukaisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.