Raakamakkara haastaa perinteisen grillimakkaran

Perinteiset grillimakkarat pitävät edelleen pintansa, kun ostoskärryjä täytetään juhannusviikolla. Sellainen kehitys on kuitenkin havaittavissa, että yhä useampi makkaran ystävä uskaltautuu kokeilemaan raakamakkaroiden grillaamista.

- Tänä vuonna ne ovat kasvattaneet suosiotaan aika huimasti, kertoo kuopiolaisen Citymarket Päivärannan kauppias Pasi Toppari.

Raakamakkarat ovat kirjaimellisesti raakoja makkaroita, joten ne on siis kypsennettävä. Lihatiedotuksen toiminnanjohtaja Riitta Stirkkinen kertoo, että raakamakkaroissa on vähemmän nitriittejä kuin perinteisissä makkaroissa. Myös muiden lisäaineiden määrä on raakamakkaroissa yleensä pienempi.

HK Ruokatalosta kerrotaan, että juhannusviikko on yksi vilkkaimmista grillimakkaroiden myyntisesongeista. Lihatiedotuksen mukaan teollisuus toimittaa kauppoihin juhannusviikolla lähes miljoona kiloa grillimakkaroita.

Atrian mukaan juhannusviikolla grillimakkaroiden kulutus kasvaa kolminkertaiseksi normaaliin kesäviikkoon verrattuna. Kolmen kesäkuukauden aikana syödään puolet koko vuoden grillimakkaramäärästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.