Raha-autoon aiottiin iskeä Liedossa kolmesti aiemmin

Ryöstökopla aikoi iskeä viime vuonna arvokuljetusautoon Liedossa jo kolmesti ennen kiinnijäämistään, sanovat syyttäjät. Ensin peruuntui toukokuun keikka, kun ryhmä huomasi poliisin tarkkailevan heitä.

Syyskuun lopussa taas anastettuja autoja ei saatu paikalle ajoissa. Lokakuun 24. päivä rikollisryhmä saapui kohteeseen liian myöhään.

- Lokakuun 31. päivä ryhmä oli ajoissa asemissa Liedon hautausmaan pihalla. Sieltä he lähtivät kahdella autolla liikkeelle kohti suunniteltua ryöstöpaikkaa. Poliisit pysäyttivät heidät heti hautausmaan pihalle, sanoi kihlakunnansyyttäjä Petri Vaaja oikeudessa.

Syyttäjien mukaan rikoksen tunnusmerkit täyttyvät kirkkaasti. Syytetyt vastaavat edelleen, että teko ei edennyt missään vaiheessa yrityksen asteelle, eikä kyseessä olisi rangaistava teko.

Käräjäoikeus käsittelee nyt toista viikkoa Liedon tapausta ja Turun raharyöstöä. Syyttäjät ovat vakuuttuneita siitä, että tapausten takana on sama joukkio.

Syytetyt kiistävät osuutensa Turun ryöstöön. Arvokuljetusautosta vietiin viime vuoden helmikuussa puolitoista miljoonaa euroa Turussa. Rahat ovat kateissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.