Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Hallitusneuvottelut jatkuvat tänään tuttuun tapaan Helsingin Säätytalolla. Neuvotteluja vetävän SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan neuvotteluissa ollaan nyt pääsemässä vaiheeseen, jossa työryhmien tekemiä ehdotuksia aletaan karsia talouskehikkoon sopiviksi.

Viime kädessä karsinnasta neuvottelevat puolueiden puheenjohtajat, jotka kokoontuvat Säätytalolle heti aamusta. Hallitukseen menosta neuvottelevat SDP:n kanssa keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

Rinne kertoi eilen, että neuvottelut talous- ja verokysymyksistä olivat edistyneet ja talousraami oli lähes selvillä. Hän oli jo aiemmin sanonut, että leikkauksia ei tarvitse tehdä ja uusiin pysyviin menoihin ja suuriin investointeihin olisi kyllä rahaa.

Suunnitteilla on esimerkiksi isoja ja kalliita rata- ja väylähankkeita. Hallitusneuvotteluissa mukana olevat puolueet ovat myös luvanneet satsata erityisesti koulutukseen, mutta tiettävästi neuvotteluissa on ollut kiistaa, millaisilla summilla.

Julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan kaikkiaan pysyviä menoja oltaisiin kasvattamassa miljardilla, mikä olisi tarkoitus rahoittaa työllisyyden ja verotulojen kasvulla. Investointeihin saataisiin rahaa myymällä valtion osakeomistuksia.

Rinteen mukaan neuvottelujen valmistuminen venyy kuitenkin EU-vaalikiireiden vuoksi ensi viikkoon. Tarkempaa aikatauluennustetta hän ei kertonut.

–  Eiköhän tämä tule valmiiksi, Rinne väisti kysymyksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.