Rajat kiinni -ryhmä syyttää kirkkoa kunnianloukkauksesta

Rajat kiinni -ryhmä ilmoittaa tekevänsä Suomen evankelisluterilaisesta kirkosta tutkintapyynnön poliisille. Ryhmä kertoi asiasta tiedotteessa yöllä.

Ryhmän mielestä kirkko syyllistyi kunnianloukkaukseen, kun se kutsui tviitissään toissapäivänä Helsingissä järjestettyä mielenosoitusta "rasistimielenosoitukseksi".

 

Kirkon tviitti oli ryhmän mukaan "leimaava".

- Mielenosoituksessamme ei ollut mitään rasistista, ei sen teemassa, eikä sen puheissa, eikä yhtään missään muussakaan siihen liittyvässä. Me emme edusta muukalaisvihaa, vaan Suomen kansan etua, yleistä ja yhteistä hyvää, ryhmä toteaa tiedotteessaan.

Toissapäivänä Suomen rajojen sulkemista vaativat mielenosoittajat kantoivat isokokoista puista ristiä Helsingin keskustassa. Evankelisluterilainen kirkko kirjoitti tämän jälkeen Twitter-tilillään, että ”rasistimielenosoitus” on väärä paikka kristinuskon symboleille.

- Panemme silti tyytyväisyydellä merkille, että joku Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa vielä tunnisti ristin sen nähdessään, vaikka sitä jo kirkoista poistetaan.

Rajat kiinni -ryhmä kirjoittaa tiedotteessaan toivovansa, että kirkko palaisi talvisodan aikana vallinneeseen "koti, uskonto, isänmaa" -henkeen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.