Raju palo alkoi sähkölaitteesta - lapsiperheellä ei vakuutusta

Lapsiperheen kodin tuhonnut tulipalo oli saanut alkunsa sähkölaitteesta.

Poliisin ja pelastuslaitoksen palonsyyn tutkijat tutkivat palopaikan lauantaina päivällä. Lauantain vastaisena yönä ison kerrostaloasunnon tuhonnut palo oli alkanut lasten huoneesta kohdasta, jossa oli ollut televisio, pelikone ja paljon sähköjohtoja nipussa.

Poliisin mukaan paloon ei liity rikosta, vaan onnettomuus sai alkunsa laitteen viasta tai oikosulusta.

Kaikki irtaimisto tuhoutui

Yöllinen tulipalo tuhosi irtaimiston asunnosta, jossa oli neljä huonetta, keittiö ja sauna. Asunnossa asui kaksi aikuista ja viisi lasta. Savon Sanomien tietojen mukaan heillä ei ollut kotivakuutusta.

Perhe ei ollut palon sattuessa kotona. Naapurit huomasivat palon vasta, kun kuumuus rikkoi neljännen kerroksen asunnon ikkunan ja liekit löivät ulos pihalle.

– Palo levisi ylimmän kerroksen asunnosta ulkokautta katon reunaan. Savu levisi yläpohjan onteloissa jo puoleen väliin koko talon pituutta. Katon reunalta nousivat liekit ja savua tuli ympäriinsä katon alta tuuletusaukoista, mutta saimme palon sammumaan. Oli lähellä, ettei koko katto ehtinyt syttyä tuleen, palomestari Kalevi Bruun Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kertoo.

Kerrostalon koko yläpohja oli yhtä ja samaa ontelotilaa. Jos palomiehet eivät olisi saaneet paloa pysäytettyä juuri siihen, mihin saivat, niin palo olisi polttanut katon ja sammutusvedet valuneet pitkin kerrostaloa.

Kattoa korjataan, sillä sunnuntaina sataa

Palo oli niin raju, että savua pääsi myös porrashuoneeseen sekä naapurihuoneistoon. Muutamaan alapuoliseen asuinhuoneistoon pääsi lisäksi vähän savua ja sammutusvettä.

Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut palossa.

Paloa sammuttamassa olivat palomiehet Kuopion paloasemilta sekä Kuopion VPK. Kun ambulanssit eivät olleet yhtä aikaa hälytyksillä, pelastuslaitoksen ambulanssien ensihoitaja-palomiehiäkin saatiin käytettyä sammutustöissä.

Sammutus- ja raivaustyöt kestivät silti puoleen yöhön, jonka jälkeen raivaus- ja korjaustöiden vastuu siirtyi pelastuslaitokselta talon omistavalle Niiralan Kulmalle.

Vahinkojen taloudellinen arvo ei ole vielä tiedossa. Talossa ryhdyttiin heti korjaamaan palanutta ja aukaistua kattoa sunnuntain sateiden varalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Raju yöllinen palo - tuli tuhosi asunnon Kuopiossa