Raju sadekuuro sai Kuopion tulvimaan

Vesi valtasi kadut rankan sadekuuron jälkeen maanantaina kello kolmen jälkeen iltapäivällä Kuopiossa.

Kadut tulvivat useassa paikassa kaupungin keskustassa ja lähialueilla lyhyen, mutta todella rankan sadekuuron jälkeen. Esimerkiksi musiikkikeskuksen lähellä oleva kiertoliittymä oli lähes ajamattomassa kunnossa. Sama tilanne oli myös Tulliportinkadun ja Snellmaninkadun risteyksessä sekä Haapaniemenkadun ja Minna Canthin kadun risteyksessä. Niiralassa vettä kertyi runsaasti parkkipaikoille.

Samalla kun keskustassa ja sen lähellä tulvi, pisaroi muun muassa Petosella, Jynkässä ja Päivärannassa vain vähän.

Myös Siilinjärvellä Siilinpään alueella tuli vettä niin, että ulkona liikkuneet joutuivat vääntämään vettä vaatteistaan. Kuopion ja Siilinjärven välillä Vuorelassa taas ei satanut kuin muutaman pisaran.

Pelastuslaitoksella oli sateen ja tulvien takia lyhyen ajan sisällä yli kymmenen vahingontorjuntatehtävää. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa, että vesi olisi aiheuttanut merkittäviä vahinkoja.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tunnin sademäärä oli 7,7 millimetriä, mutta paikoitellen vettä tuli huomattavasti enemmän. Myös ukkonen jyrähteli sadekuurojen aikana.

Ilmatieteen laitoksen Pohjois-Savossa voi sataa tunnissa yli 20 millimetriä, joten maakuntaan on annettu sadevaroitus. Varoitus on voimassa myös Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Koillismaalla, Keski-Lapissa, sekä Posion, Kemijärven ja Sallan kunnissa.

 

Otitko kuvan tai videon tulvivasta Kuopiosta? Lähetä se sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@savonsanomat.fi. Maksamme julkaistusta kuvasta 20 euron palkkion.

 

 

Toinen tulvavideo Tulliportinkadun ja Snellmaninkadun kulmasta.

Uusimmat

Kotimaa

Yksityishenkilön tiedoilla haettiin parissa päivässä pikavippejä 217 000 eurolla

Viisihenkinen perhe tarvitsee monta tonnia välttämättömiin kuluihin – Kuluttajatutkimuskeskus laski, millaisilla budjeteilla Suomessa tulee toimeen

Hallitus haluaa laajentaa ja tiukentaa pikavippien korkokattoa – korolle 30 prosentin yläraja

Ylioppilastutkinnon rakenne muuttuu – aineiden vähimmäismäärä kasvamassa yhdellä

Mediatalo Keskisuomalainen sai osan hakemistaan radioluvista, mutta ei saanut toimilupaa Kuopioon

Tietolähdetoiminnan ongelmista kerrottiin "jokaiseen paikkaan", sanoo Aarnion ex-alainen Rainiala

Miesjoukko raiskasi 19-vuotiaan naisen Seinäjoella – neljälle ehdotonta vankeutta

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.