Raju sadekuuro sai Kuopion tulvimaan

Vesi valtasi kadut rankan sadekuuron jälkeen maanantaina kello kolmen jälkeen iltapäivällä Kuopiossa.

Kadut tulvivat useassa paikassa kaupungin keskustassa ja lähialueilla lyhyen, mutta todella rankan sadekuuron jälkeen. Esimerkiksi musiikkikeskuksen lähellä oleva kiertoliittymä oli lähes ajamattomassa kunnossa. Sama tilanne oli myös Tulliportinkadun ja Snellmaninkadun risteyksessä sekä Haapaniemenkadun ja Minna Canthin kadun risteyksessä. Niiralassa vettä kertyi runsaasti parkkipaikoille.

Samalla kun keskustassa ja sen lähellä tulvi, pisaroi muun muassa Petosella, Jynkässä ja Päivärannassa vain vähän.

Myös Siilinjärvellä Siilinpään alueella tuli vettä niin, että ulkona liikkuneet joutuivat vääntämään vettä vaatteistaan. Kuopion ja Siilinjärven välillä Vuorelassa taas ei satanut kuin muutaman pisaran.

Pelastuslaitoksella oli sateen ja tulvien takia lyhyen ajan sisällä yli kymmenen vahingontorjuntatehtävää. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa, että vesi olisi aiheuttanut merkittäviä vahinkoja.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tunnin sademäärä oli 7,7 millimetriä, mutta paikoitellen vettä tuli huomattavasti enemmän. Myös ukkonen jyrähteli sadekuurojen aikana.

Ilmatieteen laitoksen Pohjois-Savossa voi sataa tunnissa yli 20 millimetriä, joten maakuntaan on annettu sadevaroitus. Varoitus on voimassa myös Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Koillismaalla, Keski-Lapissa, sekä Posion, Kemijärven ja Sallan kunnissa.

 

Otitko kuvan tai videon tulvivasta Kuopiosta? Lähetä se sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@savonsanomat.fi. Maksamme julkaistusta kuvasta 20 euron palkkion.

 

 

Toinen tulvavideo Tulliportinkadun ja Snellmaninkadun kulmasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hävittäjätarjoukset salaisia loppuun asti – professorin mukaan kilpailun vaarantuminen ei ole salassapitoperuste

Yön poikkeuksellinen lämpöpiikki kipusi yli yhdeksän asteen muttei rikkonut ennätystä – aamulla sää on yötä viileämpää

Niinistö aloittaa vierailun Israelissa, osallistuu myös holokaustin muistojuhlaan

Hornetien seuraajaehdokkaiden testivuorossa Dassault Rafale – Suomi odottaa valmistajilta vastauksia tarkennettuun tarjouspyyntöönsä kuun loppuun mennessä

Kokkolan sinikettujen siirrosta oli tehty ennakkoilmoitus, mutta eläinten lastauksen aloittamisesta ei ollut ilmoitettu

Yli 70-vuotias mies tuomittiin vankilaan vuosikausia jatkuneesta seksuaalisesta väkivallasta – käytti hyväkseen kolmea tyttöä Pohjois-Karjalassa

Kahden viikon lakko toisi työnantajan mukaan lähes miljardin euron menetykset metsäteollisuudelle – sovittelut jatkuvat tällä viikolla

KRP: Rikollisjärjestö United Brotherhoodin johtajaa epäillään useista törkeistä rikoksista – epäillään rakennuttaneen rikoksista saaduilla rahoilla kaksi 200-neliöistä omakotitaloa Porvooseen

Sähköautoilijalla on tallissaan usein myös bensakäyttöinen auto

STT aloitti Yle Uutisten kommenttiosioiden moderoinnin  –  HS ja IS moderointiasiakkaiksi jo aiemmin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.