Rajusta venekolarista miehelle sakkoja

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 18-vuotiaan varkautelaisen miehen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vesiliikennerikkomuksesta 20 päiväsakkoon eli 120 euron sakkoihin.

Mies oli hukuttaa itsensä ja viisi kaveriaan temppuillessaan pulpettiveneellä Varkauden syväväylällä Haukivedellä viime heinäkuussa.

Mies ajoi lainaamallaan veneellä aallokkoon niin, että vene sinkoutui ympäri ja kyydissä olleet kuusi miestä putosivat veden varaan. Veneen moottori vaurioitui rajussa kolarissa.

Väylällä oli niin paljon muuta vesiliikennettä, että muut veneilijät saivat poimittua miehet järvestä ja kuljetettua läheiseen saareen.

Palomiehet veneellään kannattelivat kolarivenettä ja hinasivat sen uppoamasta rantaan.

Kellään miehistä ei ollut pelastusliivejä. Osa miehistä myönsi auttajilleen, etteivät olisi ilman sivullisten apua jaksaneet uida rantaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa –  Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"

Rajavartiolaitoksen esitutkinta valmistui: kaksi venäläishävittäjää loukkasi viime kuussa Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.