Rannikkokalastus vähenee edelleen, saalis pääosin troolattua silakkaa

Rannikkokalastus vähenee edelleen. Viime vuonna merialueen kaupallisen kalastuksen kokonaissaalis oli 148 miljoonaa kiloa, joka on seitsemän miljoonaa kiloa vähemmän kuin edellisvuonna, tiedottaa Luonnonvarakeskus (Luke).

Saalis koostui pääosin avomereltä troolilla pyydetystä silakasta. Sitä kalastettiin 126 miljoonaa kiloa.

–  Ahven-, lohi- ja kuhasaaliiden pitkään jatkunut väheneminen taittui, mutta siikasaalis pieneni edelleen, täydentää yliaktuaari Pirkko Söderkultalahti Lukesta.

Rannikolla valtaosa kalastajista pyydysti rysillä ja verkoilla.

Rannikkokalastuksen saaliin arvo oli 36 miljoonaa euroa laskettuna kalan verottomien tuottajahintojen perusteella. Taloudellisesti tärkein laji oli silakka, seuraavina kilohaili, siika, ahven ja kuha.

Uusimmat

Kotimaa

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.