Ranskan hallitus leikkaa ensimmäisenä omaa palkkaansa

Ranskan uusi hallitus on kokoontunut tänään ensimmäistä kertaa presidentti Francois Hollanden johdolla. Helatorstain istunnossa ensimmäisenä asiana oli presidentin ja ministereiden palkkojen alentaminen kolmanneksella.

Pääministeri Jean-Marc Ayrault kertoi, että tarkoituksena on näyttää esimerkkiä muille ranskalaisille. Päätös on symbolinen parillakin tapaa: ensinnäkin hallitus kokoontui helatorstaina, vaikka se on kansallinen vapaapäivä, ja toiseksi leikkauksella tehdään pesäero Nicolas Sarkozyyn, jonka kaudella presidentin palkkaa nostettiin 170 prosenttia.

Ayrault on luvannut nostaa maan pikavauhtia takaisin jaloilleen.

Hallitus korosti muutenkin voimakkaasti talouskysymyksiä. Ulkoministeri Laurent Fabius sanoi, että kabinetin tärkein tehtävä on Euroopan talouskriisin selvittäminen.

- Olen läpikotaisin eurooppalainen, mutta me tarvitsemme uudenlaista Eurooppaa, joka keskittyy työpaikkojen luomiseen, Fabius määritteli.

Valtiovarainministeri Pierre Moscovici sanoi, ettei Ranska aio ratifioida EU:n talouskurisopimusta, ellei siihen lisätä toimenpiteitä talouskasvun vauhdittamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.