Ranskan presidentti Macron tapaa Niinistön ja Sipilän

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vierailu Suomeen jatkuu tänään virallisilla keskusteluilla. Aamupäivällä Macron neuvottelee presidentti Sauli Niinistön ja iltapäivällä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa. Esillä ovat muun muassa turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, EU, suhteet Venäjään ja Yhdysvaltoihin sekä arktiset kysymykset ja ilmastonmuutos.

Presidentti Niinistön mukaan Suomi ja Ranska antavat tänään yhteisen julkilausuman Euroopan puolustuksesta.

Eilen presidentinlinnassa pitämässään puheessa Niinistö sanoi, että Suomi kuuluu Ranskan kanssa siihen ydinjoukkoon, joka haluaa vahvistaa laaja-alaisesti eurooppalaista turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa.

Niinistö myös sanoi pitävänsä Macronin eurooppalaista interventioaloitetta tärkeänä osana kehitystä.

– Tämän rinnalla on luontevaa myös tiivistää kahdenvälistä puolustuspoliittista yhteistyötä, Niinistö sanoi puheessaan.

Macronin vierailua sävyttää hänen hallituksensa suosituimpiin jäseniin kuuluneen ympäristöministeri Nicolas Hulot'n yllättävä eroilmoitus toissapäivänä.

 

Helsingin liikenteessä katkoja

 

Keskustelujen päätteeksi Niinistö ja Macron pitävät Presidentinlinnassa yhteisen lehdistötilaisuuden.

Macronin vierailuohjelmassa on myös seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla sekä tutustuminen Aalto-yliopistoon yhdessä pääministerin Sipilän kanssa. Puolisot Brigitte Macron ja Jenni Haukio puolestaan tutustuvat päivän aikana Helsingin pian avautuvaan uuteen lastensairaalaan ja Suomenlinnaan.

Helsingin poliisin mukaan vierailu aiheuttaa liikenteeseen aamusta asti lyhyitä katkoksia, jotka keskittyvät Länsi-Helsinkiin ja Helsingin keskustaan.

Ranskan presidenttiparin vierailu alkoi jo eilen vastaanottoseremonioilla ja illallisilla Presidentinlinnassa. Kyseessä on Macronin ensimmäinen vierailu Suomeen.

Presidentti Niinistö vieraili Ranskassa edellisen kerran vuonna 2015, jolloin hän osallistui Pariisin ilmastokokoukseen. Virallisen vierailun Ranskaan presidentti Niinistö teki vuonna 2013.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta naisesta – ei palannut kotiinsa

Rinne arvioi hallitusneuvotteluissa kaiken olevan valmista ehkä viikon kuluttua viikonloppuna – tänään puurtavat puheenjohtajat sekä talous- ja veroryhmät

Yle: Mykkäsen mukaan Isis-leirin naiset pidätetään, jos he palaavat Suomeen

Kansanedustaja Ritva Elomaa kiisti poliisille tienneensä mitään ghanalaistilin rahoista – talousrikoksesta syytetyn Kimmo Elomaan mukaan tililtä nostetut 150 000 euroa ovat vaimon kehonrakennuspalkintoja

Kommentti: Sote-sopu liimaa keskustaa Säätytalon lattiaan aiempaa lujemmin

Lännen Media: Perheenyhdistämiset kääntyneet laskuun korkeiden tulorajojen vuoksi

Tuntuuko tutulta? Sote-malli tuo 18 maakuntaa – Kuntien rooli tuottajina jää vielä ratkaistavaksi

Suomen vahtivuorolle ripaus arktista ja oikeudenmukaisuutta – Näitä asioita puolueet edistäisivät EU-puheenjohtajakaudella

Hotelli täyttyi savulla Kalajoen hiekkasärkillä, asiakkaat evakuoitiin

Yrittämiseen ja omaisuuteen liittyvät verot syynissä –  "Tulee selväksi, missä siellä on liikkumavaraa, jos on liikkumavaraa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.