Ratatyöt Keski-Suomessa vaikuttavat Savossakin – junia korvataan busseilla

Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Etelä-Savon junaliikenteeseen on tiedossa poikkeusjärjestelyjä kesällä, kun Liikennevirasto tekee ratatöitä Jämsän ja Jyväskylän välillä. VR korvaa juhannuksesta alkaen junavuorot busseilla.

Ratatöitä tehdään Jämsä–Jyväskylä-osuudella 23.6.–4.8, ja ne ovat osa Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteyksien parantamista.

Pääsääntöisesti junat kulkevat Tampereelta Jämsään asti, josta matkaa jatketaan eteenpäin bussilla. Lisäksi kaikki yhteydet välillä Jyväskylä–Pieksämäki korvataan busseilla ja osa vuoroista ajetaan maanteitse jo Tampereelta aina Pieksämäelle asti.

Ratatöiden aiheuttamat poikkeusaikataulut löytyvät suoraan VR:n nettisivujen aikatauluhausta. Ennakkoon ostetut junaliput ovat voimassa sellaisinaan korvaavissa linja-autokuljetuksissa, lipuissa merkityin aikatauluin.

VR:n mukaan junia korvaavat linja-autot eivät ole esteettömiä, joten liikuntaesteisten matkustaminen ei niissä ole mahdollista. Lisäksi yhtiö muistuttaa, että bussien turvavyö ei välttämättä sovellu vauvojen turvakaukaloiden kiinnitykseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Postilakon osapuolet valmiita pitkään tapaamiseen tänään – näin lakot ja tukitoimet uhkaavat laajeta lähiviikkoina

Seurantatutkimus selvittää, miten pikkukeskosena syntyneet voivat aikuisina

Poliisi: Espoossa räjäytettiin yöllä pullopommeja, räjähtämättömiä pulloja löytyi alueelta aamupäivällä

Hävittäjiä testataan talvioloissa tammikuussa – "Enää ei kysytä 64:ää konetta vaan mitä valmistajat pystyvät tarjoamaan 10 miljardilla eurolla"

Parisuhde vähentää tutkimuksen mukaan alkoholin riskikäyttöä, jos geenit altistavat juomaan

AKT laajentaa yhä tukitoimiaan Postin työkiistassa – postilakon sovittelu jatkuu tänään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.