Ratatyöt Keski-Suomessa vaikuttavat Savossakin – junia korvataan busseilla

Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Etelä-Savon junaliikenteeseen on tiedossa poikkeusjärjestelyjä kesällä, kun Liikennevirasto tekee ratatöitä Jämsän ja Jyväskylän välillä. VR korvaa juhannuksesta alkaen junavuorot busseilla.

Ratatöitä tehdään Jämsä–Jyväskylä-osuudella 23.6.–4.8, ja ne ovat osa Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteyksien parantamista.

Pääsääntöisesti junat kulkevat Tampereelta Jämsään asti, josta matkaa jatketaan eteenpäin bussilla. Lisäksi kaikki yhteydet välillä Jyväskylä–Pieksämäki korvataan busseilla ja osa vuoroista ajetaan maanteitse jo Tampereelta aina Pieksämäelle asti.

Ratatöiden aiheuttamat poikkeusaikataulut löytyvät suoraan VR:n nettisivujen aikatauluhausta. Ennakkoon ostetut junaliput ovat voimassa sellaisinaan korvaavissa linja-autokuljetuksissa, lipuissa merkityin aikatauluin.

VR:n mukaan junia korvaavat linja-autot eivät ole esteettömiä, joten liikuntaesteisten matkustaminen ei niissä ole mahdollista. Lisäksi yhtiö muistuttaa, että bussien turvavyö ei välttämättä sovellu vauvojen turvakaukaloiden kiinnitykseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.