Ratojen huoltotyöt mylläävät pääkaupunkiseudun lähiliikenteen aikatauluja

Raideliikenteen vaihdeviat ja lumityöt aiheuttavat muutoksia Helsingistä Keravalle ja Riihimäelle suuntautuvan lähiliikenteen aikatauluihin, kertovat VR ja Rataliikennekeskus.

Iltapäivällä kello kolmen ja seitsemän välillä Helsingin ja Keravan välillä liikennöivistä K-junista ajetaan vain joka toinen vuoro. Junavuoroja molempiin suuntiin ajetaan kolme kertaa tunnissa.

Helsinki–Riihimäki-väliä taittavat D-junat perutaan sekä iltapäivältä että huomisaamulta.

VR:n mukaan pidennetyllä vuorovälillä mahdollistetaan vaihteiden toiminta ja pyritään varmistamaan, että muu liikenne voitaisiin ajaa aikataulussa.

Toipuvassa liikenteessä edelleen viivästyksiä

Helsingin ja Tikkurilan välisen junaliikenteen ongelmat sen sijaan ovat korjaantuneet, Rataliikennekeskus ilmoitti puolen päivän jälkeen. Aiemmin aamupäivällä Helsingin rautatieaseman ratapihalla ilmenneet ongelmat kuitenkin aiheuttivat junien ruuhkautumisen, joka osin edelleen viivästyttää kauko- ja lähijunaliikennettä.

VR tiedottaa sivuillaan, että matkustajien kannattaa varautua 15  –  45 minuutin viivästyksiin kaikilla rataosuuksilla kovan pakkasen ja pöllyävän lumen vuoksi. Lisäksi lähiliikenteessä yksittäisiä junavuoroja voi peruuntua.

Tällä hetkellä noin puolet kaukoliikenteen junista kulkee aikataulussa. Lähiliikenteessä aikataulussa on noin 80 prosenttia junista.

Rataliikennekeskuksen mukaan poikkeuksellinen tilanne johtui sääolosuhteiden lisäksi teknisistä vioista ja aamulla lähiliikenteessä sattuneesta henkilövahingosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uutissuomalainen: Kaksi viidestä kannattaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden ottamista Kreikan pakolaisleireiltä – kolmasosa vastustaa

USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"

Helmikuu päättyykin vasta tänään – karkauspäivää pidettiin pitkään nurinkurisuuden päivänä

PS-Nuoret äänestävät ylimääräisessä kokouksessa jäsenyysehtojen sääntömuutoksesta

Laajat poutasäät loppuvat karkauspäivänä – etelässä ja lännessä saadaan taas lämpöasteita

Moottorikelkkailija kuoli onnettomuudessa Liperissä – kelkka saattoi osua kiveen

Husissa todettiin toinen koronavirustartunta, mutta useat koronavirusepäilyt Suomessa ovat osoittautuneet aiheettomiksi

Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon

Indonesialaismediat: Suomalainen nuorimies hukkui uima-altaaseen Balilla

Uusi koronavirus voi huolestuttaa, ja se on ihan luonnollista – asiantuntijalääkäri antaa vinkit rauhoittumiseen: "Konkreettiset asiat usein helpottavat oloa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.