Rattijuopot aiheuttivat ennätysvähän kuolonturmia

Rattijuoppojen aiheuttamien onnettomuuksien määrä on vähentynyt, kertoo Liikennevakuutuskeskus.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien ennakkotiedoista selviää, että viime vuonna sattui vähemmän humalassa ajettuja kuolonkolareita kuin koskaan ennen Suomen onnettomuustutkinnan historiassa. Yhteensä niitä kirjattiin 27, kun edellisvuonna luku oli lähes kaksinkertainen.

Noin 70 prosenttia niihin osallisista kuljettajista ylitti törkeän rattijuoppouden rajan. Noin 40 prosentilla oli taustallaan rattijuopumustuomio.

Tavallisin kuolemaan johtanut juopumisonnettomuus oli tieltä suistuminen. Noin neljännes onnettomuuksista oli yhteenajoja toisen auton kanssa.

- Tyypillisessä alkoholionnettomuudessa yksin ajava kuski suistuu kesäisenä viikonloppuyönä tieltä kohtalokkain seurauksin, kertoo liikenneturvallisuustutkija Arja Holopainen Liikennevakuutuskeskuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalankasvatuksen ympäristövaikutukset Suomessa ovat vähentyneet 80-luvulta

Ministeriö läpivalaisee kaikki kunnat – "Sen jälkeen tiedetään, millaisia lääkkeitä eri alueilla tarvitaan"

Irak: Lapset luovutettiin Suomelle jo vuonna 2017 – Suomen ulkoministeriön mukaan kyse oli lapsikaappauksesta

Puhki ruostuvissa hylyissä lymyää ympäristöriski – rannikolla makaa yli tuhat hylkyä, jotka voivat levittää öljyä Itämereen

Kaikkonen pitää keskustan puheenjohtajakisaa henkilövaalina, Kulmuni näkee myös linjaeroja

Sirpa Pietikäinen ei päässyt äänestämään Ursula von der Leyenin puolesta, syynä äidin sairastuminen

Pientä tyttöä ei voi palauttaa Somaliaan ennen kuin on selvitetty, uhkaako häntä siellä silpominen – KHO palautti asian Migrin käsiteltäväksi

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.