Rattijuoppo ja tappelijoita liikkeellä Kuopion yössä

Poliisi havaitsi lauantaina aamuyöllä hieman ennen kello neljää Tulliportinkatua ajavan henkilöauton, joka kääntyi Haapaniemenkadulle. Auto kävi Haapaniemenkadulla vain kääntymässä ja palasi takaisin Tulliportinkadulle jatkaen matkaa sataman suuntaan.

Partio päätti pysäyttää auton ja näytti pysäytysmerkkiä. Henkilöauton kuljettaja ei pysähtynyt vaan kääntyi Vuorikadulle ja sieltä edelleen Asemakadulle.

Kuljettaja ei pysäyttänyt autoa, vaikka poliisipartio ajoi auton viereen ja näytti merkkiä pysäyttää auto. Lopulta partio kiilasi poliisiatiolla henkilöauton kadun varteen ja sai auton pysähtymään.

Henkilöautoa kuljettanut siilinjärveläismies puhalsi alkometriin 3,24 promillea. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikennerikkomuksesta pysäytyskäskyjen laiminlyönnin vuoksi.

 

Aamuyön tunnit pitivät poliisin kiireisenä. 21-vuotias mies löi 19-vuotiasta miestä nyrkillä kasvoihin Kauppakadulla sijaitsevassa ravintolassa valomerkin aikaan puoli neljältä. Lyöjää epäillään pahoinpitelystä.

Haapaniemenkadulla oli myöhään useamman nuoren miehen välinen kahakka. Kolme 17-19-vuotiasta otettiin poliisiasemalle kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja kunkin henkilön osuutta kuulusteluilla.

 

Perjantaina iltapäivällä 24-vuotias kuopiolaisnainen ajoi henkilöautolla tieltä ulos Maaningan Käärmelahdessa. Nainen oli ohittanut ainakin kolme autoa juuri ennen ulosajopaikkaa olevassa mutkassa.

Nainen puhalsi paikalle tulleen poliisipartion alkometriin 2,53 promillea. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Auton kyydissä oli kolme henkilöä, mutta kukaan ei loukkaantunut ulosajossa. Kyydissä olleista yksi oli auton omistaja, jota epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.