Rautakaupan varasto paloi Heinävedellä

Iso rakennuspalo tuotti Heinäveden keskustaan runsaasti savua keskiviikkoaamuna kahdeksan aikaan. Tulessa oli Kermantiellä sijaitsevan Heinäveden Rauta ja väri -liikkeen varasto. Palo saatiin hallintaan yhdeksän jälkeen.

Noin 250 neliömetrin kokoinen peltirakenteinen varasto sisältöineen tuhoutui palossa. Palomiehet onnistuivat rajaamaan tulipalon kaupan seinään, mutta liike kärsi merkittävistä savu- ja vesivahingoista.

Kyseesssä on Heinäveden ainoa rautakauppa, joka palopäällikkö Jyri Silmärin mukaan joutunee olemaan suljettuna jonkin aikaa.

Alussa räjähdysvaara

Kahdeksan aikaan töihin saapuneet työntekijät havaitsivat palon. Liikkeessä ei ollut vielä siihen aikaan asiakkaita, eikä palo uhannut henkilökuntaa.

Aluksi pelättiin räjähdysvaaraa, sillä varastossa säilytettiin trukkikaasua. Lisäksi viereisessä liikkeessä oli ilotulitteita. Räjähdyksiä ei kuitenkaan koettu.

Heinäveteläisiä varoitettiin viranomaistiedotteella pysymään sisätiloissa palon alkuvaiheessa. Silmärin mukaan palo ei lopulta tuottanut merkittävässä määrin myrkyllisiä kaasuja.

Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta hieman ennen kahdeksaa aamulla. Sammutukseen osallistui pelastuslaitoksen ja vapaapalokunnan yksiköitä Heinävedeltä, Varkaudesta, Leppävirralta, Liperistä, Savonrannalta ja Enonkoskelta.

Jälkivartiointi ja raivaus jatkuvat palopaikalla.

Palon epäillään alkaneen trukista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.