Rautalampi patosi Suonenjoen tien Kuopion palveluihin

Suonenjoen ja Kuopion terveydenhuollon ja perusturvan palvelujen yhdistäminen ei toteudu kaupunkien suunnitelmien mukaisesti ensi vuoden alussa.

Syynä on nykyisin Suonenjoen ja Rautalammin muodostaman Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän perussopimus, joka pitäisi purkaa yksimielisesti.

Suonenjoen ja Rautalammin välisissä neuvotteluissa on käynyt selväksi, että Rautalampi ei suostu sopimuksen purkuun ennen kuin sen oma ratkaisu terveyspalvelujen järjestämisestä on selvillä.

–Se on selvä, että vuoden 2013 alusta näiden palvelujen yhdistyminen ei toteudu, vahvistaa Suonenjoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reijo Kytölä (kok.).

Myös Rautalampi on käynyt neuvonpitoa palveluyhteistyöstä Kuopion kanssa, mutta päätökset puuttuvat. Rautalampi esitti Kuopiolle alkutalvesta, että Rautalamminkin terveyspalveluja järjestettäisiin Kuopion johdolla.

–Meidän päättäjiemme näkökulmasta tässä tilanteessa hyväksi vaihtoehdoksi jää yhteistyö Suonenjoen kanssa. Se on toki toiminut tänäkin vuonna aivan hyvin, sanoo Rautalammin vs. kunnanjohtajan Eeva Ruotsalainen.

Suonenjoen ja Kuopion valtuustot päättivät viime kesänä tavoitteesta, jonka mukaan kaupunkien kuntapalvelut yhdistetään vuoden 2015 alussa. Terveydenhuollon ja perusturvan palvelut piti yhdistää jo ensi vuoden alussa.

Suonenjoki ja Rautalampi ovat ainoat jäljellä olevat kunnat Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymässä. Vesanto ja Tervo irtaantuivat siitä tämän vuoden alussa kuntien yhteisellä sopimuksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.