Savolaiskunta perää ukrainalaisten ostamia tontteja takaisin kunnalle

Rautavaaran kunta on lähestynyt Jokisuunniemen alueelta tontin ostaneita seitsemää ukrainalaista, jotka eivät ole rakentaneet määräaloilleen kauppakirjassa sovitussa määräajassa.

Kunta esittää, että sopimussakkoa ei peritä, mikäli ostajat luovuttavat määräalan takaisin kunnalle. Jos näin ei käy, kunta perii sopimussakon, joka on kauppahinta kerrottuna kolmella. Tontti olisi luovutettava Rautavaaran kunnalle 1. kesäkuuta mennessä.

Kunnanjohtaja Unto Murron mukaan kirjeet ovat lähteneet Ukrainaan ja kunta odottaa nyt tontin omistajilta luovutuskirjoja, joista ensimmäinen on jo saatu. Ukranainalaisia edustaa kuopiolainen Golden Holidays -yhtiön toimitusjohtaja Dmitri Urvankov.

Jokisuunniemen omarantaisten tonttien koot ovat 6 000–15 000 neliömetriä. Kunnaninsinööri Jorma Bergin mukaan rantatonttien hinta oli kaksi euroa neliöltä ja kuivanmaan tonttien hinta euron neliötä. Näin ollen sopimussakkojen hintahaitari olisi 18 000–90 000 euroa.

Kauppakirjoissa ehtona on ollut, että ostajat sitoutuvat rakentamaan vähintään 90 kerrosneliömetrin kokoisen omakotitalon kolmen vuoden kuluttua kauppakirjan allekirjoituksesta lukien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.