Ravintoloiden ja kauppojen hygienia valvontaan

Kuntien elintarvikevalvojat ovat aloittaneet kauppojen ja ravintoloiden elintarviketarkastukset. Oivaksi nimetyn valvontajärjestelmän tulokset julkaistaan aluksi netissä tämän kuun 13. päivästä alkaen. Tuloksia kuvataan eriasteisilla hymiöillä.

Myöhemmin Oiva-raportti tulee myös sisäänkäynnin yhteyteen.

Tietojen julkistamisella halutaan kuluttajalle selkeää tietoa siitä, miten ravintolat noudattavat elintarvikevalvonnan edellyttämää hygieniatasoa.

Päivittäistavarakauppa ry on kritisoinut menetelmää siitä, ettei se välttämättä kohtele myymälöitä tasa-arvoisesti.

Eviran ylitarkastaja Marina Häggman korostaa, ettei raportti ole rankaisuväline.

- Jos tarkastuksissa löytyy korjattavaa, kaupalla tai ravintolalla on oikeus korjata virhe. Jos huomautettavaa löytyy, sovimme kaupan tai ravintolan kanssa ajan uudesta tarkastuksesta.

Valvontatietojen julkaisemista kokeiltiin Oiva-pilotissa viidessä kunnassa kaksi vuotta sitten.

---

Korjattu aiempaa uutista. Tarkastukset tekevät kuntien elintarvikevalvojat, ei Evira. Eviran rooli on vain koordinoiva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.