Ravintoloitsija unohti 275 000 euron myyntitulot

Syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta ja oheissakkoa kuopiolaiselle ravintoloitsijalle törkeästä kirjanpito- ja verorikoksesta.

Nainen oli jättänyt kirjaamatta 275 000 euron myyntitulot 2008–2012. Verottajalta jäi saamatta lähes 57 000 euroa arvonlisä- ja tuloveroja.

Syytteen mukaan yrityksen kirjanpidossa ei ollut kassatiliä tai kassakirjaa, vaikka suuri osa liiketapahtumista oli hoidettu käteisellä. Yrityksen tilille tulleet muut kuin käteismyyntitulot olivat useina vuosina suuremmat kuin kassakoneraporttien perusteella tuloutettu myynti.

Juttu oli esillä tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus antaa tuomion kansliapäätöksenä.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.