Rekat joutuivat väistämään pientareelle, kun pakenijat kaahasivat vastaantulijoiden kaistaa

Poliisi otti viime yönä takaa-ajon päätteeksi kiinni kaksi miestä, jotka kaahasivat poliisia karkuun Helsingistä aina Tervakoskelle asti. Rikoskomisario Pekka Seppälä kertoo STT:lle, että pakoauto oli aiemmin samana yönä ilmoitettu anastetuksi.

Pakomatka aiheutti poliisin mukaan useita vaaratilanteita. Kuljettaja muun muassa ajoi vastaantulijoiden kaistalla siten, että kaksi rekkaa joutui väistämään pientareelle. Auton nopeus oli ajoittain jopa 190 kilometriä tunnissa. Autosta myös heitettiin poliisiautoa päin pulloja, kuormaliinoja ja muita tavaroita, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Takaa-ajoon osallistui useita poliisipartioita. Pakenijat onnistuttiin Tervakosken liittymän kohdalla ohjaamaan pois moottoritieltä. Sen jälkeen kaksi poliisiautoa sai tukittua tien niin, ettei kuljettaja päässyt enää jatkamaan matkaa.

– Pakoautoon sekä kahteen poliisiautoon tuli tässä yhteydessä peltivaurioita. Auto oli jo aiemmin ajanut tahallisesti yhden poliisiauton kylkeen Kehä 3:lla, tiedotteessa sanotaan.

Pysäytyksen jälkeen kuljettaja ei suostunut avaamaan ovea, vaan se jouduttiin murtamaan auki. Poliisi rikkoi kiinnioton yhteydessä auton ikkunan ja käytti sumutinta, Seppälä kertoo.

Kuljettajalle tehdyn huumepikatestin perusteella hän oli käyttänyt huumausaineita. Seppälän mukaan kumpaakaan miehistä ei ollut päästy tiistaihin puoleenpäivään mennessä puhuttamaan heidän kuntonsa takia.

Molempia miehiä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuljettajaa epäillään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.