Rekka kaatui kyljelleen Nelostielle

Jyväskylän maalaiskunnassa sattui torstaina aamuyöllä uhkaava liikenneonnettomuus, kun täysperävaunullisen rekan perävaunu lähti kuljettajan hallinnasta nelostiellä. Yli kaksikymmentä tonnia painava vaunu heittelehti tiellä ja kaatui kyljelleen osittain vastaantulevien kaistan puolelle.

Palokunta sai hälytyksen paikalle Makkarajoen kohdalle Matinmäkeen ennen kahta aamulla. Jyväskylän päivystävän palomestarin Pentti Partasen mukaan rekan kuljettaja kertoi, että onnettomuus johtui tien liukkaudesta.

- Onneksi kukaan ei tullut silloin vastaan. Vähän niin kuin uusi Konginkangas olisi ollut siinä lähellä, Partanen sanoi torstaiaamuna.

Hän viittasi neljä vuotta sitten Äänekoskella sattuneeseen turmaan, jossa vastaavalla tavalla heittelehtinyt rekan perävaunu osui bussiin ja surmasi 23 ihmistä.

Nyt heittelehtimään lähtenyt rekka kuljetti raskaita konepajatuotteita. Se törmäsi matkalla kahteen katuvalopylvääseen. Vetoauto pysyi pystyssä, eikä rekan kuljettaja loukkaantunut.

- Perävaunu kaatui suunnilleen keskelle tietä, mutta kukaan ei tiedä, miten se on mennyt tien laidasta laitaan ennen kaatumistaan, totesi Partanen.

Nelostie oli kokonaan poikki pari tuntia onnettomuuden raivaustöiden vuoksi. Partasen mukaan molempiin suuntiin ehti syntyä noin kilometrin jonot. Yöllä alueella liikkui lähinnä raskasta liikennettä.

- Ketään ei voinut päästää ohi, koska hinausauton lisäksi paikalle piti tilata hiekoitusta ja suolausta, palomestari kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Leppä torjuu maito- ja lihakiellot: "Asiassa ollaan hakoteillä, jos kieltoja perustellaan ilmastosyillä."

Ulkomailta tuoduille henkilöille hankittiin suomalaiset henkilötunnukset, näiden nimiin otettiin pikavippejä ja luottokortteja – epäillyllä huijauksella saatiin yli 700  000 euroa

Poliisi kaipaa havaintoja valkotakkisesta miehestä Espoossa – epäillään yrittäneen napata 9-vuotiaan pojan

Korkein oikeus perui vartijan murhanneen vangin vapauttamisen – Vanki oli liittynyt vankilassa UB-jengin täysjäseneksi

Poliisi saanut kiinni etsimänsä nuoren naisen Harjavallassa – etsittiin epäiltynä väkivaltarikoksesta

Täyteen vuokratut ostarit houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa, pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa liiketiloja on tyhjillään

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab torjuu maito- ja lihakiellot: "Kiellot johtavat aina ongelmiin"

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö ei karsisi lihaa ja maitoa koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta

Lähestymiskieltojen määrä vajosi alemmas kuin koskaan – Kansainvälinen asiantuntijaryhmäkin ihmettelee Suomen alhaisia lukuja

Länsi-Balkanin laajentuminen repii jäsenmaita – EU-johtajat päättivät kokouspäivän ilman tulosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.