Repivä kausi ei rohkaise ehdokkaaksi Pieksämäellä

Kuntavaaleihin on kaikkialla vaikea saada ehdokkaita. Pieksämäellä ylimääräisenä rasitteena ovat kuluneen kauden ristiriidat. Valtuustoryhmät hajosivat ja valtuutettuja irtosi ryhmistä.

– Tämä valtuustokausi on ollut kauhean raskas. Yhteisymmärrystä ei oikein ole tullut mistään ja jatkuva vääntäminen väsyttää, sanoo keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Arto Sepponen.

Tilanne heijastuu ehdokasasetteluun. Keskustalla on nyt 20 nimeä. Jos toinen mokoma saadaan, pitää olla tyytyväinen, Sepponen sanoo. Edellisvaaleissa ehdokkaita oli 50.

Pieksämäen valtuustosta on myös jäämässä pois yli kolmasosa valtuutetuista, muun muassa puheenjohtaja Soili Moilanen (kesk.). Jo 17 valtuutettua 43:sta on luopumassa ja kymmenkunta vielä empii.

– Ei tämä ihan herkkua ole. Meillä on reilut 20 ehdokasta. Ehdokkaita näyttäisi tulevan nyt selvästi vähemmän, SDP:n vaalipäällikkö Erkki Huupponen kertoo.

Repivä kunnallispolitiikka ei innosta ehdokkaaksi, Huupponen harmittelee. Kaikki eivät uskalla lähteä mukaan, kun erimielisyydet ovat olleet voimakkaita, sanoo myös Pieksämäen Kokoomus ry:n puheenjohtaja Pekka Seppä.

– Puuttuu 5–10 ehdokasta. Viimeksi oli 30. Kun valtuusto pienenee, ehkä 25 riittää.

Pienet ryhmät ovat tyytyväisempiä. Vihreillä on jo seitsemän ehdokasta, kaksi edellisvaaleja enemmän. Yllättävän hyväksi tilannetta kuvaa myös perussuomalaisten yhdistyksen puheenjohtaja Veli-Pekka Myyryläinen.

– Hollin matkaa toistakymmentä ehdokasta on, ja muutama empii. Ei tämä näytä huonolta ollenkaan.

Piirijärjestöjen toiminnanjohtajat luottavat Etelä-Savossa loppukiriin eivätkä myönnä olevansa huolissaan.

SDP tavoittelee isommissa kaupungeissa täysiä listoja. Keskustapiirin toiminnanjohtaja Ulla-Riitta Juuti sanoo myös olevansa kohtuullisen luottavainen, mutta epäilee, ettei ihan täysiä listoja tule.

– Jos joku kunnallisjärjestö täyden listan saa, tarjoan itse pullakahvit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ehdokkaiden saaminen vaikeutunut yhä Savossa, erityisesti pienpuolueilla hankalaa