Riihimäen vankilataposta yli yhdeksän vuoden vankeustuomio

Hyvinkään käräjäoikeus on tuominnut Niki Ilkka Ahvenniemen 9 vuoden ja 6 kuukauden vankeustuomioon Riihimäen vankilassa tehdystä taposta.

Toinen asiasta syytetty katsottiin syyntakeettomaksi ja jätettiin tuomitsematta. Hän on jäänyt hoidettavaksi Niuvanniemen sairaalaan.

Noin 50-vuotias miesvanki kuoli väkivaltaisessa yhteenotossa Riihimäen vankilan keittiötiloissa viime toukokuussa. Teossa käytettiin muun muassa juustohöylää ja kaulinta.

Molemmat miehet myönsivät väkivallan, mutta kiistivät syytteen taposta. Heillä ei omien sanojensa mukaan ollut tarkoitus tappaa uhria.

Syyntakeettomaksi katsottu mies on kertonut kuulleensa kyseisenä päivänä ääniä jonkun hakkaamisesta. Hän oli mennyt Ahvenniemen selliin ja he olivat yhdessä keskustelleet jonkun hakkaamisesta. Uhri oli valikoitunut sattumalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus ”ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi – "valtionyhtiöiden ei tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa"

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.