Rikolliset rekrytoivat firmoista

Järjestäytynyt rikollisuus on kiinnostunut rekrytoimaan uusia jäseniä, jotka työskentelevät logistiikan, kaupan tai turvallisuuden alalla - sekä jopa viranomaisorganisaatioissa kuten poliisissa ja tullissa.

Viime ajoilta Suomessa on tiedossa useita rikoksia, joissa pankin tai rahankuljetusyrityksen työntekijä on auttanut merkittävästi rikoksen suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Keskusrikospoliisin mukaan yritysten ja julkishallinnon pitää varautua entistä paremmin omien työntekijöiden tekemiin rikoksiin.

Poliisi on ottanut asian esille jo omilla rikollisuuden torjuntapäivillään ja varoittaa asiasta nyt myös yrityksiä.

KRP varoittaa työntekijöiden väärinkäytöksistä uusimmassa yrityksiin kohdistuvan rikollisuuden tilannekuvaraportissaan

KRP:n mukaan suurin syy työntekijöiden tekemiin väärinkäytöksiin on taloudelliset ongelmat. Lisäksi syinä voivat olla katkeroituminen sekä huume- ja muut päihdeongelmat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hoitajamitoituksen laskentatavalle pyyhkeitä lausuntokierroksella – "ei ole kaikilta osin ymmärretty, mitä ollaan säätämässä"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus ”ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi – "valtionyhtiöiden ei tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa"

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.